Новини проекту
Найзахопливіші детективи для підлітка
Wizeclub Education: курси додаткової освіти в Україні
Що робити, якщо болить поперек
Онлайн академія Mate academy – від мрії потрапити в IT до першої роботи
Мобільні додатки для підтримки організації навчання та співпраці в освітньому процесі
Школа англійської для дітей: важливість навчання та як вибрати кращу школу
Хто такий Зевс?
Вивчаємо англійську за допомогою читання
Благодійність та соціальна відповідальність бізнесу
Як обрати надувний басейн?
Як створити і розкрутити групу у Фейсбуці без блокування
Практичні рекомендації по вибору школи англійської мови
Options for checking articles and other texts for uniqueness
Різниця між Lightning та USB Type-C: одна з відмінностей iPhone
Столична Ювелірна Фабрика
Відеоспостереження у школі: як захистити своїх дітей?
Чим привабливий новий Айфон 14?
Розширений пакет за акційною ціною!
iPhone 11 128 GB White
Програмування мовою Java для дітей — як батьки можуть допомогти в навчанні
Нюанси пошуку репетитора з англійської мови
Плюси та мінуси вивчення англійської по Скайпу
Роздруківка журналів
Either work or music: 5 myths about musicians and work
На лижі за кордон. Зимові тури в Закопане
Яку перевагу мають онлайн дошки оголошень?
Огляд смартфону Самсунг А53: що пропонує південнокорейський субфлагман
БЕЗПЕКА В ІНТЕРНЕТІ
Вітаємо з Днем Вчителя!
Портал E-schools відновлює роботу
Канікули 2022
Підписано меморандум з Мінцифрою!

Пам’ять… Вона нетлінна і вічна….

Дата: 21 березня о 12:28, Оновлено 22 березня о 13:11
Автор: Фіголь О. В.
86 переглядів

   Гірка пам’ять! Вона ніколи не згасне!Пам’ять! Що залишаєш ти нам? Підписані прапори мужньою рукою військового, які були передані в знак подяки нашому ліцею за активну волонтерську діяльність починаючи з 2014 р. Перед нами майоріють прапори, як рукописна подяка від 30 бригади 3 батальйону 8 роти, 15-го, 118-го, 128-го Окремого Гірничо Піхотного Батальйону і просто від наших односельчан і мужніх Захисників на згадку. Куточок Пам’яті Героям односельчанам – це символи про тих, хто пройшов війну, хто своїм серцем і тілом прикривав рідну землю і нажаль загинув... Саме тому ми зібралися в цей день у Старобабанівському ліцеї біля куточка Пам’яті Героям односельчанам, щоб розповісти усім учням про наших Захисників.
   Сьогодні ми схиляємо голови перед світлою  пам'яттю наших односельчан, перед випускниками нашого ліцею, і батьком тих дітей, які нині в ньому навчаються… але загинули при виконанні службового обов’язку  перед Україною.
Герої не вмирають і не вмруть,
Героїв пам'ятатимуть віками .
Їм славу всі народи віддають
І голову схиляють перед вами.
   Вони любили свою країну, хотіли помститися рашистам за все те зло, яке вони принесли нашому народу, і захистити тих, хто  не може захиститися сам.
   Першою страшна звістка надійшла про нашого випускника, односельчанина Комісара Олексія Вікторовича. Герой народився 24 листопада 1975 року в Уманському районі с. Старі Бабани.
Військове звання: молодший сержант, проходив військову службу на посаді начальника наземного запитувача радіолокаційної станції окремого радіотехнічного батальйону.
  Згідно повідомлення Черкаського обласного ТЦК, загинув 21 березня 2022 року в результаті ворожого ракетного обстрілу  під Луганщиною. Сьогодні виповнюється рівно 2 роки з дня загибелі Героя.
   Страшна й трагічна звістка облетіла нашу громаду і Україну, сповістивши про загибель Кобзєва Олексія Володимировича. Захисник народився 26 липня 1983 р. у селі Тавільжанка Дворічанського району Харківської області. Восени 2022 був призваний до лав ЗСУ. Військове звання: молодший сержант, командир відділення взводу роти охорони військової частини А4007. Захисник загинув 31січня 2024 внаслідок штурмових дій росіян на Донеччині.
 Виконуючи свій громадянський і військовий  обов’язок, загинув бойовий медик Аркадій Аркадійович Неженець родом з Києва. Жив у місті Вишневе біля столиці. 
Під час повномасштабного російського вторгнення чоловік поповнив лави Уманської ТРО. Був військовослужбовцем 118-ої окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Воїн загинув 19 грудня 2022 року під час виконання бойового завдання біля села Верхньокам’янське на Донеччині.
  Відстоюючи цілісність і незалежність рідної України, на сході в Донецькій області, загинув наш  односельчанин  Кузьменко Вадим Олександрович. Вадим Олександрович    народився   11   червня 1994 року в  с. Старі Бабани.  У початкових класах навчався у нашому ліцеї. Загинув воїн 30 грудня 2023 року. Військове звання: водій механізованого взводу механізованої роти механізованого батальйону військової частини А0666.
   Усі ми пам’ятатимемо  наших воїнів як відважних, мужніх, життєрадісних, а головне – патріотів своєї країни. Адже вони виконали свій обов’язок перед Батьківщиною, захищаючи нас. 
Такими вони були, такими вони залишаться навіки.
 Ваш подвиг не буде забутим! Діти й педагоги низько схилили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів України -  наших земляків  та всіх загиблих  в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність нашої держави та шанували  пам'ять загиблих воїнів  хвилиною мовчання.
   Допоки ми живі — житиме пам’ять про Героїв. Захід з нагоди відкриття куточка пам’яті Героям односельчанам завершився Державним Гімном України.
Дякуємо, пам’ятаємо, вистоїмо! СЛАВА УКРАЇНІ!

Коментарі:
Залишати коментарі можуть тільки авторизовані відвідувачі.